Vastuullisuus ja arvot

Olemme sitoutuneet noudattamaan toiminnassamme kestävän luontomatkailun periaatteita ja vastuullisia valintoja. Meille vastuullisuus tarkoittaa paitsi vastuuta ympäristöstä, myös vastuullisuutta arjessa ja toimintatavoissa. Toimintamme pohjautuu avoimuuteen ja rehellisyyteen. Haluamme edistää kestävää kehitystä ja luoda positiivisia vaikutuksia sekä ympäristölle että yhteisöille ja tarjota asiakkaillemme unohtumattomia luontokokemuksia. Biologinen monimuotoisuus on välttämätöntä ihmisen elämälle ja terveydelle. Luonnon suojelu parantaa biologista monimuotoisuutta. Pyrimme kaikessa toiminnassamme minimoimaan ympäristöön kohdistuvaa rasitusta. Asiakaslupauksemme on tarjota kestäviä palveluita kaikille matkailijoille, vierailijoille sekä kumppaneille yhdenvertaisesti.

Inklusiivisuus ja kulttuurinen herkkyys

Tarjoamme matkailuelämyksiä, jotka kunnioittavat paikallisia perinteitä, kulttuuria ja tapoja. Yrityksemme noudattaa eettisiä ja moraalisia periaatteita toiminnassaan emmekä hyväksy minkäänlaista kaupallista, seksuaalista tai mitä muuta tahansa hyväksikäyttöä tai syrjintää.

Vastuullinen hankinta ja tarjonta

Ostaessamme tuotteita ja palveluita, asetamme etusijalle paikalliset, ympäristöystävälliset ja reilun kaupan periaatteita noudattavat toimittajat aina, kun se on mahdollista ja laatu on tarpeeksi korkea. Suosimme sertifioituja ja ympäristömerkittyjä tuotteita.

Ruokatarjontamme on perisuomalaista: Kasviksia, juureksia, marjoja, sieniä sekä mahdollisuuksien mukaan myös paikallista kalaa. Viinihankinnoissa suosimme luomuviljeltyjä viinejä. Juoma- ja käyttövesi tulee omasta kaivosta.

Esteettömyys

Esteettömyys merkitsee turvallisuutta ja erilaisuuden hyväksymistä. Otamme huomioon palveluissamme yhdenvertaisen kohtelun taustasta tai henkilökohtaisista rajoitteista riippumatta, liittyen esimerkiksi näkemiseen, kuulemiseen, ymmärtämiseen ja kommunikaatioon.

Poropuisto sijaitsee kallioisella metsätontilla, joka ei valitettavasti ole esteetön. Parkkipaikalta johtaa leveähköt pitkospuut porojen syöttöterassille. Lankkupolun päässä, kallioisella rinteellä, on muutama rappunen ja kaide. Myös ruokintaterasilla on muutama askelma. Alue ei ole esteetön pyörätuolilla liikkumiselle.

Eläinten hyvinvointi ja matkailijat

Porojen hyvinvointi on meille ensiarvoisen tärkeää ja kohtaaminen tapahtuu aina poron ehdoilla. Emme ole avoinna päivittäin, joten porot saavat myös lepoaikaa ihmisten tapaamisesta. Emme myöskään pakota poroja tulemaan ihmisten lähelle, jos ne juuri sillä hetkellä haluavat olla rauhassa. Poromme ovat kuitenkin hyvin tottuneita ihmisiin ja tulevat uteliaina tervehtimään, varsinkin jos jäkälää on tarjolla. Porojen päähoitaja huolehtii porojemme hyvinvoinnista yhdessä hoitotiiminsä kanssa. Eläinlääkäri käy paikalla kahdesti vuodessa ja tarvittaessa kutsuttuna muulloinkin.

Porojamme voi tavata vain omassa tarhassaan Nuuksion Poropuistossa, emme vuokraa poroja mihinkään tapahtumiin, koska siitä aiheutuisi poroille vain turhaa stressiä.

Lainmukaisuus

Noudatamme toiminnassamme Suomen matkailualan lakeja ja säädöksiä. Yrityksellämme on toimintansa kattava vastuuvakuutus.

Vastuullisuussertifikaatit

Yrityksellemme on myönnetty GOOD TRAVEL SEAL -sertifikaatti sekä Sustainable Travel Finland -merkki osoituksena arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun edistämiseksi.

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä ja seurantatekniikoita, mikäli annat niille suostumuksen. Tietoja voidaan siirtää EU:n ulkopuolelle. 

Facebook
Markkinointiin liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja markkinointiin liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru