KOE RIPAUS POHJOISEN TAIKAA NUUKSIOSSA
Ota meihin yhteyttä
Porojen syöttämistä
Ota meihin yhteyttä
Koululaisryhmä poropuistossa
Ota meihin yhteyttä
Riemun hetkiä
Ota meihin yhteyttä
Porovaelluksella
Ota meihin yhteyttä
Joulupukki ja Taika-poro
Ota meihin yhteyttä
Valkoinen poro Helmi
Kodan tunnelmaa
Ota meihin yhteyttä

Nuuksion Poropuisto – koe ripaus pohjoisen taikaa etelässä

Nuuksion Poropuisto tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua porojen elämään ja nähdä nämä upeat eläimet läheltä. Tule tutustumaan poroihin ja nauttimaan luonnon rauhasta Nuuksioon, vain noin 30 km / 30 min Helsingin keskustasta.

Poroesittely 

Ensimmäiset porot saapuivat lapista Nuuksioon jouluna 2013, jolloin poropuiston tarina alkoi. Keväällä 2019 porokanta kasvoi kahdella uudella tulokkaalla, ja helmikuussa 2021 porotokkamme täydentyi suloisella valkoisella vasalla, joka sai nimekseen Helmi. Valkoiset porot ovat harvinaisia ja niiden selviytyminen luonnossa on haastavampaa niiden erottuvan värin vuoksi. Vanhan uskomuksen mukaan valkoinen poro tuo onnea porotokalle.

Porokanta 

Nuuksion Poropuistossa asuu kuusi poroa: Härkäporo Usva (s. 2018) sekä vaatimet: Taika, Lumi, Nella (s. 2013), Tähti (s. 2016) ja Helmi (s. 2020). Tähti on Usvan emo, ja heidän välillään on erityinen side. Poromme elävät rauhallisessa ympäristössä, jossa niiden luontaiset käyttäytymistarpeet huomioidaan.

Porojen biologia

Porot tiputtavat sarvensa joka kevät, ja niiden paksu talvikarva ohenee kesäksi. Tämä muutos tekee niiden ulkonäöstä hetkellisesti erilaisen kesäisin. Poronsarvet ovat maailman nopeimmin kasvavaa luuta, ja uudet nahkapäällysteiset sarvet voivat kasvaa jopa 2-2,5 cm päivässä. Sarvien pudotessa eri aikaan, porojen arvojärjestys saattaa muuttua keväisin.

Porojen hyvinvointi

Porojen hyvinvointi on meille ensiarvoisen tärkeää. Kohtaamiset porojen kanssa tapahtuvat aina niiden ehdoilla, varmistaen että ne eivät koe stressiä tai häiriötä. Emme lainaa poroja ulkopuolisiin tapahtumiin, jotta ne voivat elää mahdollisimman stressitöntä elämää omassa tarhassaan. Vierailijat ovat tervetulleita tapaamaan poroja heidän omassa rauhallisessa ympäristössään Nuuksion Poropuistossa.

Aukioloajat

Nuuksion Poropuisto on avoinna ympäri vuoden. Tarkista ajantasaiset aukioloajat tästä: https://www.nuuksioreindeerpark.fi/fi/aukioloajat/
Liput viikonlopun yleisille aukiolopäiville voi ostaa joko paikan päältä tai etukäteen verkkokaupasta: https://smashop.johku.com/fi_FI/vierailut-nuuksion-poropuistossa

Yksityisvierailut

Kysy saatavuutta etukäteen: info@NuuksioReindeerPark.fi

Poropuiston palvelut

Matkamuistopuoti: Osta muistoksi tai lahjaksi mm. kotimaisia poronluusta käsityönä valmistettuja koruja ym. poronluutuotteita, sekä lasten kestosuosikkeja ihastuttavia pehmoporoja.

Ametistikaivoslato: Kaiva oma onnenkivi poropuiston ametistikaivosladossa! Kotimaiset raaka-ametistit on kaivettu lapin louhokselta ekologisesti hakulla, herkkää lapin luontoa kunnioittaen ja siirretty kaivoslatoomme edelleen löydettäviksi. Kivien hiilijalanjälki ja taustat ovat 100%:sesti kunnossa. Voit ostaa kaivospassin käyntisi yhteydessä. Yksityisissä ryhmävarauksissa myös kaivospassit varataan etukäteen.

White Reindeer -kotakahvila/ravintola: Poropuistossa vierailuun sisältyy aina nokipannukahvi ja pulla kodassa nuotiotulen äärellä mutta kota on myös varattavissa yksityisesti ryhmille. Tule nauttimaan elämyksellinen lounas tai illallinen tunnelmallisessa kodassa nuotiotulen äärellä. Kodassa on anniskeluoikeudet. Lisätietoa: https://www.nuuksioreindeerpark.fi/fi/white-reindeer-kotaravintola/

Aktiviteettiohjelmat poropuistossa, lisätietoa:  https://www.nuuksioreindeerpark.fi/fi/ohjelmat-poropuistossa/

Yöpyminen poropuistossa: Elämyksellinen kahden hengen majoitusmahdollisuus poropuiston ekologisessa päremajassa, joita on kaksi kappaletta, Naava ja Pihka. Lisätietoa ja varaukset suoraan verkkokaupasta: https://smashop.johku.com/fi_FI/elamysmajoitus

Esteettömyys

Aidattu poropuisto sijaitsee kallioisella metsätontilla. Ruokintapaikalle johtaa parkkipaikalta leveähköt pitkospuut, joiden lopussa on pieni kalliorinne, kaide ja muutama rappunen. Myös ruokintaterassilla on muutama rappunen. Alue ei siis ole esteetön pyörätuolilla liikkumiselle.

Vastuullisuus ja arvot

Lue lisää: https://www.nuuksioreindeerpark.fi/fi/vastuullisuus/

Sijainti ja yhteystiedot

Nuuksion Poropuisto on osa perheyrityksemme luontomatkailutoimintaa (https://www.sma.fi) ja sijaitsee yksityistontilla, omalla aidatulla alueellaan, keskellä Nuuksion kansallispuistoa. Poropuistosta pääsee kätevästi kansallispuiston merkityille reiteille. Suomen Luontokeskus Haltia sijaitsee noin kilometrin päässä poropuistosta.

Osoite: Nuuksiontie 83, 02820 Espoo. Katso saapumisohje yhteystiedot sivulta: https://www.nuuksioreindeerpark.fi/fi/yhteystiedot/

 

 

Poro

 

 

 

 

 

 

 

 

STF

 

 

STF

 

 

 

 

 

 

 

Blogipostaus

Sosiaalisen median vaikuttaja Kathrin Deter vietti yön ekologisessa päremajassa porojen seurassa. Lue hänen blogipostauksensa tästä:
https://kathrindeter.com/unique-staycation-spend-the-night-at-nuuksio-reindeer-park/

Seuraa meitä

Pysy ajan tasalla ja seuraa meitä sosiaalisessa mediassa:

* Instagram: @NuuksioReindeerPark
* Facebook: SeaMountainAdventures

Palaute

Google Maps palautelinkit:
Nuuksion Poropuisto: https://g.page/r/CdzZ2oKYUaD2EBM/review
Päremajat Naava ja Pihka: https://g.page/r/CW9ItS4eRTlIEB0/review
Karhunpesä: https://g.page/r/CdtJHop4JPgjEB0/review
Safaritalo: https://g.page/r/CboBkISiCJaJEBM/review

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä ja seurantatekniikoita, mikäli annat niille suostumuksen. Tietoja voidaan siirtää EU:n ulkopuolelle. 

Facebook
Markkinointiin liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja markkinointiin liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru