KOE RIPAUS POHJOISEN TAIKAA NUUKSIOSSA
Ota meihin yhteyttä
Porojen syöttämistä
Ota meihin yhteyttä
Koululaisryhmä poropuistossa
Ota meihin yhteyttä
Riemun hetkiä
Ota meihin yhteyttä
Porovaelluksella
Ota meihin yhteyttä
Joulupukki ja Taika-poro
Ota meihin yhteyttä
Valkoinen poro Helmi
Kodan tunnelmaa
Ota meihin yhteyttä

Nuuksion Poropuisto ja White Reindeer kota

Koe ripaus pohjoisen eksotiikkaa Suomen eteläisimmässä poropuistossa Nuuksiossa!

Nuuksion Poropuisto on osa perheyrityksemme luontomatkailutoimintaa (https://www.sma.fi) ja sijaitsee yksityisalueella, Karhunpesän huvilan tontilla.

Poroesittely 

Ensimmäiset porot saapuivat lapista Nuuksioon jouluna 2013, keväällä 2019 tuli kaksi poroa lisää ja helmikuussa 2021 porotokkamme täydentyi vielä pienellä suloisella valkoisella vasalla, joka sai nimekseen Helmi. Valkoinen poro on harvinainen ja pärjää värinsä takia luonnossa usein huonommin kuin lajitoverinsa. Uskomuksen mukaan valkoinen poro tokassa tuo onnea.

Härkäporot Niila (s. 2012) ja Usva (s. 2018); vaatimet: Taika, Lumi, Nella (s. 2013), Tähti (s. 2016) ja Helmi (s. 2020). Tähti on Usvan emo. Poroja on 7 kpl.

Porot tiputtavat sarvensa joka kevät ja paksu talvikarva ohenee kesäksi. Porojen ulkonäkö on jonkin aikaa kesällä siis hieman erilainen. Poronsarvi on maailman nopeimmin kasvavaa luuta, uudet nahkapäällysteisest sarvet kasvavat jopa 2-2,5 cm vuorokaudessa. Arvojärjestys saattaa muuttua hetkellisesti keväisin, kun sarvet tippuvat eri järjestyksessä.

Porojen hyvinvointi

Porojen hyvinvointi on meille ensiarvoisen tärkeää ja kohtaaminen poron kanssa tapahtuu aina poron ehdoilla.
Emme "lainaa" poroja mihinkään tapahtumiin, koska se aiheuttaisi poroille vain turhaa stressiä. Nuuksion poroja voi tulla tapaamaan vain heidän omassa tarhassaan.

Yleiset aukioloajat

Tarkista aukioloajat tästä: https://www.nuuksioreindeerpark.fi/fi/aukioloajat/
Liput verkkokaupasta: https://smashop.johku.com/fi_FI/vierailut-nuuksion-poropuistossa

Yksityisvierailut etukäteisvarauksesta

Kysy saatavuutta etukäteen: info@NuuksioReindeerPark.fi

Ekologiset päremajat poropuistossa

Poropuistossa on mahdollista myös yöpyä. Tarjoamme elämyksellistä majoitusmahdollisuutta kahdessa kahden hengen ekologisessa päremajassa. Lisätietoa ja varaukset suoraan verkkokaupasta: https://smashop.johku.com/fi_FI/elamysmajoitus

White Reindeer -lapin kota – varaus ryhmille etukäteen

Poropuiston tunnelmallisessa lapin kodassa voi nauttia tilauksesta nokipannukahvin, lounaan tai kolmen ruokalajin illallisen viinin kera nuotiotulen äärellä. Tiloissa on anniskeluoikeudet. Lue lisää: https://www.nuuksioreindeerpark.fi/fi/white-reindeer-kotaravintola/

Matkamuistopuoti

Pienessä matkamuistopuodissa voi tehdä ostoksia kuten kotimaisia poronluusta käsityönä valmistettuja koruja ym. poronluutuotteita, ekologisia Luonkos-tuotteita sekä lasten kestosuosikkeja ihastuttavia pehmoporoja.

Ametistikaivos

Poropuiston ametistikaivosladossa on mahdollisuus kaivaa oma onnenkivi! Kotimaiset raaka-ametistit on kaivettu lapin louhokselta ekologisesti hakulla, herkkää lapin luontoa kunnioittaen ja siirretty kaivoslatoomme edelleen löydettäviksi. Kivien hiilijalanjälki ja taustat ovat 100%:sesti kunnossa. Voit ostaa kaivospassin käyntisi yhteydessä tai etukäteen verkkokaupastamme. Yksityisissä ryhmävarauksissa myös kaivospassit varataan etukäteen.

Esteettömyys

Aidattu poropuisto sijaitsee kallioisella metsätontilla. Ruokintapaikalle johtaa parkkipaikalta leveähköt pitkospuut, joiden lopussa on pieni kalliorinne, kaide ja muutama rappunen. Myös ruokintaterassilla on muutama rappunen. Alue ei siis ole esteetön pyörätuolilla liikkumiselle.

Vastuullisuus ja arvot

Lue lisää: https://www.nuuksioreindeerpark.fi/fi/vastuullisuus/

 

Poro

 

 

 

 

 

 

 

 

STF

 

 

STF

 

 

 

 

 

 

 

Blogipostaus

Sosiaalisen median vaikuttaja Kathrin Deter vietti yön ekologisessa päremajassa porojen seurassa. Lue hänen blogipostauksensa tästä:
https://kathrindeter.com/unique-staycation-spend-the-night-at-nuuksio-reindeer-park/

Palaute

Kehittääksemme toimintaamme, olemme erittäin kiitollisia palautteesta joko sähköpostiin tai some-kanaviin. Kiitos jakamistasi kuvista Instagramiin #NuuksioReindeerPark

Facebook: SeaMountainAdventures
Instagram: @NuuksioReindeerPark
X: @NuuksioSMA

 

 

Google Maps palautelinkit:
Karhunpesä: https://g.page/r/CdtJHop4JPgjEB0/review
Päremajat Naava ja Pihka: https://g.page/r/CW9ItS4eRTlIEB0/review
Nuuksion Poropuisto: https://g.page/r/CdzZ2oKYUaD2EBM/review
Safaritalo: https://g.page/r/CboBkISiCJaJEBM/review

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä ja seurantatekniikoita, mikäli annat niille suostumuksen. Tietoja voidaan siirtää EU:n ulkopuolelle. 

Facebook
Markkinointiin liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja markkinointiin liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru